Til kortet - Forrige side - Næste side - Retur
Fredag den 16. juli 2004 Kørsel imellem Magrath og Cardston (Link til kortet)

50 km


Vi hjalp Thaine med at gøre klar til familiefesten - Reunionen, som skulle holdes i Cardston i mormonernes kirkecenter. Det var en stor bygning, der indholdt en del mødelokaler og en stor sal. Her blev der stillet borde og stole frem og hængt familietavler og anden oplysning om slægten op på væggen.

På vej fra Magrath til Cardston stoppede vi på et kollektiv for at købekartofler. Kollektivet var beboet af indvandrere fra Rusland efter 1.verdenskrig. Kvinderne gik i næesten ens dragter og mæsndene gik med sort hat. Vi fik ingen kartofler, men da kvinderne lige var komme hjem framarken med en masse jordbær fik vi et par smagsprøver.

På vejen kørte vi også omkring en dæmning for at se på Søen, der lå bagden og for at se på en mindetavle over de folk, der havde været med til at bygge systemet. Der var mange navne - også indianske så som Lille Ulv, Blinkende øjne o.s.v.

Indianere fik tit navn efter det, de foretog sig. Hele området, hvor søen og dæmningen er - var eller er indianerreservat.

I Cardston var vi lige omkring det store mormontempel og en smut inde i det - i hverfald så langt som man som menig medlem - og som besøgende - kunne komme - og det var nærmest kun lige inden for døren. Der var mange mennesker omkring templet, mest brudepar og deres gæster, der skulle fotograferes foran templet.

Omkring kl. 17.00 begyndte de forskellige familiemedlemmer at ankomme og vi var selvfølgelig særlig interessante.
Det viste sig, at der var 3 repræsentanter for den danske del af familien, den der har Søren og Margrethe som fælles aner, men vi var de eneste fra Danmark. I alt deltog ca. 200 personer. Den aften var der sen aftensmad.

Templet i Cardston
Der gøres klar til familiefesten - Reunionen
The Reminton Carriage Museum i Cardston. Her var over 250 gamle vogne fra nordamerika