Til kortet - Forrige side - Næste side - Retur
Onsdag den 28. juli 2004. I Vancouver (G). (Link til kortet)

Kørsel i Vancouvers omegn


Sidste hele dag i Canada. I morgen skal vi flyve hjem. Vi kørte over til nord Vancouver via Lion Sate Bridge og ind til en hejs, hvor vi blev fragtet op til et udsigtspunkt - Grouse Mountain Resort. Her var vi inde i en lille biograf for at se et projekt for forældreløse Grizzlybjørne. De havde 2, de havde fundet som unger. Den ene var fundet forladt og svag. Den anden var den ene af 2 unger, hvis mor var kørt ihjel af en bil oppe i Alaska. Man fangede den ene, men den anden løb sin vej. Ungerne blev så sat i pleje og kom senere ud i en stor indhegning med skov, klipper og en sø oppe pa Grouse Mountain.
Her så vi dem inde bag et solidt hegn. Det inderste hegn var kun ca. ½ meter høj og elektrisk. Det var for at holde bjørnene inde. Det andet hegn var omkring 1½-meter høj og det var for at holde menneskerne ude. Projekt et gik ud på, om man kunne Iære bjørnene at holde sig indenfor et lavt hegn. Hvis det lykkedes, så ville man lave en endnu større indhegning ude i ødemarken og så sætte forladte
bjørneunger ud, så man stadig kunne holde øje med dem uden af de kom til at forbinde mennesker med mad. De skulle så selv lære sig at begå sig i naturen.
Vi så ogsa et show med et par Lumber Jack - skovarbejdere, der viste os lidt af deres kunnen med økse og sav. Vel nede igen kørte vi en tur op langs østkysten til et færgeleje - Horseshoe Bay, for at se, hvordan der så ud der. Ret kedelig, så vi kørte hjem til hotellet igen og fik ordnet de sidste indkøb. Kl. 20.30 gik vi ned til Vancouver Tower og kørte op i restauranten, hvor vi fik en fin middag mens restauranten kørte rundt. Vi nåde 3 omgange inden vi var færdige, men så havde vi også nydt udsigten i dagslys, solnedgang og i nat mørke. Der var festfyrværkeri i Vancouver den aften. Desværre kunne vi ikke rigtigt se det fra tårnet. En eller anden havde anbragt en stor bygning i den retning fyrværkeriet var. Det var kun de allerhøjeste raketter vi fik at se, men de var også flotte.