Til kortet - Forrige side - Næste side - Retur
Torsdag den 22. juli 2004. Fra Banff (D) til Jasper (E). (Link til kortet)

296 km, som vi kørte med 75,2 km/t i gennemsnit med max. hastighed på 120 km/t.
Turen tog 7 time og 55 min. med 3 time og\ 56 minutter som ren køretid.


Vi forlod Banff og kørte mod Jasper. En rigtig flot tur ad Columbia Icefield. Vi stoppede et par gange for at nyde udsigten. Vi tog på en sightseeing op på Athabasca gletsjeren. Først med en almindelig bus og halvvejs oppe skiftede vi over til en specialbus med meget store hjul.

Den fragtede os op midt på gletsjeren. Da vi kom tilbage igen, så vi lidt på udstillingen, der var i forbindelse med stedet. På vej mod Jasper så vi en brun bjørn, der gik i vejkanten. Vi standsede ved et start vandfald - Athabasca Falls og så lidt på sceneriet.

Vi checkede ind på hotellet Jasper Lobstic Lodge. Det viste sig at værelset var en stor lejlighed med bade køkken, opholdsrum og soveværelse. Der var 2 fjernsyn, fryser, køleskab og microbølgeovn. Vi gik ind i byen for at få lavet en CD med billederne fra digitalkameraet.

I ventetiden fandt vi et lille listig sted, hvor vi fik os en fadøl. Mens vi sad der, lige over for jernbanen, startede et stort godstog. Karen talte vognene. Foruden 2 lokomotiver var der 151 vogne, mange af dem med 2 containere på. På en senere tur kørte vi forbi et tilsvarende tog. Det var 3½ km langt!!. Vi spiste sparreribs i hotellets restaurant om aftenen.

Motiver fra The Icefields Parkway
Motiver fra The Columbia Icefield. Gletscheren føder bl.a. Columbia floden, der løber ned i USA og ud i stillehavet ved Portland
Motiver fra Athabasca Falls, nær Jasper
Bjørne lands vejen.